Aantal beveiligingsbedrijven verdubbeld

  • Geplaatst op
  • Door H. Vlug
  • 0
Aantal beveiligingsbedrijven verdubbeld

Uit onderzoek door ABN AMRO blijkt dat het aantal beveiligingsbedrijven de afgelopen tien jaar is verdubbeld, maar dat veel arbeidsplaatsen verloren zijn gegaan. Ook wordt onvoldoende geprofiteerd van het economische herstel.

 

In de periode tussen 2007 en 2017 is het aantal beveiligingsbedrijven toegenomen van 1620 tot 3350. De verdubbeling van het aantal beveiligingsbedrijven kwam geheel op het conto van de bedrijven met 1 werknemer. In 2007 waren er nog geen 100 eenmanszaken; inmiddels is dit aantal gestegen tot meer dan 2500. Ondanks de aanwas van vele kleine bedrijven heeft de sector de afgelopen jaren aan werkgelegenheid verloren. Tussen 2010 en 2015 is het aantal banen in de sector afgenomen van 35.800 tot 31.700. Dit verlies aan banen lag vooral bij de grotere bedrijven met meer dan 500 werknemers. Hier daalde het aantal banen van 20.00 naar 16.300.

 

De omzetgroei van de beveiligingsbranche stagneert de laatste paar jaar. In 2016 is slechts 7% meer omzet gedraaid dan in 2010. Opvallend is wel dat de tarieven in de beveiligingsbranche vrij sterk zijn toegenomen. De omzet zal dit jaar naar verwachting met slechts 1% groeien. Internationaal blijkt de beveiligingsbranche in Nederland relatief het grootst te zijn van alle West-Europese landen. 

 

Door de krimp van de sector en de daaruit voortvloeiende scherpe concurrentie op prijs, ontstaat er druk op de marges. De winstgevendheid staat daarom nu al enige tijd onder druk en dat zal in de nabije toekomst niet veranderen. Daarnaast liggen er kansen in flexibeler dienstverlening. In opkomst is het bieden van ee facilitair totaalpakket; de combinatie van vastgoed, schoonmaak, ict en beveiliging.

 

Download hier het rapport.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
(0)