Terreurbestrijding stadions nog in kinderschoenen

  • Geplaatst op
  • 0
Terreurbestrijding stadions nog in kinderschoenen

Volgens terrorismespecialist Silvan Schoonhoven van De Telegraaf staat de beveiliging van voetbalstadions nog in de kinderschoenen voor wat betreft terreurbestrijding. Hij zegt dit naar aanleiding van het dreigement tegen het EK Vrouwenvoetbal.

 

De ogen van stadionbeveiligers zijn volgens Schoonhoven vooral gericht op hooligans en niet op mensen die een terreuraanslag willen plegen. Pas een paar maanden geleden is met de UEFA een eerste bijeenkomst georganiseerd over nieuwe trainingsmethoden voor stewards en beveiligers. Die zullen in het kader van terreurbestrijding op heel andere kenmerken moeten letten, dan bij het onderscheppen van relschoppers. Er zal volgens Schoonhoven gekeken moeten worden naar de luchtvaart, waar men het verst is op dit terrein.

 

Dreigement
Het dreigement tegen de voetbalwedstrijd tussen de vrouwenteams van Engeland en Schotland, die 19 juli in Utrecht plaatsvindt, kan bedoeld zijn om alleen maar angst te zaaien, maar past volgens de NCTV wel in het door IS gebruikte stramien om zogenoemde lone wolfs te mobiliseren. Daarom wordt de boodschap zeer serieus genomen. Bijzonder is wel dat de plaats en het tijdstip zijn genoemd. Volgens Schoonhoven is het gebruikelijker om de details aan de fantasie van de mogelijke aanslagplegers over te laten.

 

Bron Beveiliging Nieuws

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
(0)